Zoom image | View original size
If you want to experience the Dutch seasons intensely, you'll have to reside in the compact wooden cabin architect Joris Verhoeven has realized for himself. The house is situated within the Drijflanen nature reserve in Tilburg. A heather area where the sheep used to graze for the wool industry. The building features strategically placed windows, to offer striking painting-like views all year long. The building is designed to be a part of nature. With its rough black facades, it hardly stands out next to the surrounding tree trunks. Because the garden is not designed as such, but has been given to nature, the house becomes part of its surroundings. This seems very logical, but it's a peculiar choice in a country where everyone puts a fence around their garden. The cottage house is prefabricated and constructed sustainly out of wooden cassettes filled with flax insulation. This completely prefabricated structure is ingeniously designed by the architect. The interior side of the cassettes is made of decorating birch plywood. This pure way of building, where the structural work is also the finishing, comes with great benefits when it comes to construction duration and cost. After pouring the foundation floor, the house has been erected in just three days. View more View full description
Share Share