Zoom image | View original size
Transformation of the existing building into four school canteen and a central kitchen for two high schools, Lycées Bachealrd et Lumiere, Chelles. The building is raised from the natural ground and accessible by the creation of a metal walkway crossing the landscape. The four facades open onto the landscape of the school's park. The structure of the existing building of 42 by 55m consists of beams of larges pans and a large roof with a 3.5 m wide vault. The conservation of the existing structure frees the functioning of the spaces on the principle of sliding volumes in relation to the perimeter of the structure. We have created a spatial device with an exterior perimeter threshold of variable width across the perimeter of the building as a transition device between exterior and interior spaces for the management of reception areas of the school canteens and the multipurpose room. The flow management of the two high schools has been optimized by a gallery with natural light flowing through the building. View more View full description
Share Share