Zoom image | View original size
The goal of this project was to dismantle an old "kura" (Japanese traditional warehouse) in Kawagoe, transport the components to the site and reassemble them to create a new space. Instead of simply reassembling the structure on the site, the client's plan was to build a new structure on the site and reassemble the structural framework of kura inside it. We were concerned that it might end up looking like an old folk house displayed in a museum, and started developing ideas for the project while questioning its fakeness. T-HOUSE is a new space established as part of New Balance's Energy Project, which takes the initiative in driving the brand forward. Japan was selected among many countries in the world not only because it is highly recognized for its excellent craftsmanship, but also because it is considered as one of the strategic hubs in Asia.  At the same time, T-House, as a character representing the brand, was expected to express unique characteristics of Japan, and the brand's project team proceeded with the relocation plan of kura upon approval. After that, they asked us to design the store. View more View full description
Share Share