Zoom image | View original size
The city of Savigny-le-Temple wanted to build a new boxing club (thaï & free fight), in the heart of « le Domaine de la Grange ». Atelier Aconcept has been missioned for the conception of the project. Using a minimal vocabulary of form, they wanted to do a simple and functionnal project. To materialize the harshness of the fightings, they choose a sober pavilion with a simple geometry, with clean shapes, using raw materials of concrete and glass, for a strong horizontality. The architectural bias allows the building to impose itself in its context, while disappearing depending on the point of view. The aim was to create a dialogue indoor/outdoor, to blend in completely with the woody landscape. The glass acroterion is a major part of this transparence wish, setting up a visual continuity, playing with the structuring concrete. The different spaces, for trainings, competitions and hit, are agenced in 3 adapted perspectives. View more View full description
Share Share