Malinka Gallery / f2a architecture

Malinka Gallery / f2a architecture

© Katie Huisman© Katie Huisman© Katie Huisman© Katie Huisman+ 23

  • Architects: f2a architecture
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Katie Huisman
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Kawneer, L+S door, Robert McNeel & Associates, SIPs, Structurlam, Trimble, by okanagan stainless
  • Lead Architects:florian maurer
  • Design Team:eric lajoie, micheal wetherill, austin hawkins, caspar viereckel,
  • Clients:Frank + Liz Malinka
  • Engineering:Fast + Epp Structural Engineers
  • Collaborators:Geoff Orr, glazing
  • City:Naramata
  • Country:Canada
More SpecsLess Specs
© Katie Huisman
© Katie Huisman

Text description provided by the architects. In 2003, architect Florian Maurer built his personal home in Naramata, British Columbia. The original architecture explored a garden-court concept: three detached structures around a generous enclosed garden inspired by Latin-American courtyards. The courtyard controls privacy and views, in contrast to the typical suburban house, at the mercy of its neighbors.

© Katie Huisman
© Katie Huisman
Site Plan
Site Plan
© Katie Huisman
© Katie Huisman

In 2018, the new owners of the house approached Florian to design a small addition - a multi-purpose space and private art gallery. But the architect's design was never intended to be expanded; with the septic field in the centre of the courtyard and the main house at the edge of a rocky slope overlooking Okanagan lake, no acceptable placement was evident.

© Katie Huisman
© Katie Huisman

The slope to the west allowed a low profile addition to being placed just low enough to maintain lake views across its roof from the main house. Slim steel posts support the gallery structure. Clad in stainless steel and reflecting sky and forest, it seems to float above the bedrock, fitting its grassland context gently. The disappearing gallery contrasts massive neighboring houses sitting on completely remodeled terrain.

© Katie Huisman
© Katie Huisman

The owners would have gladly accepted another small free-standing structure to match the house’s original concept, but local zoning would not allow additional structures, so the gallery had to be connected to the original house by a stairway. The stair hall glazing slotted into bedrock and stainless-clad gallery roof contrast the original house’s simple thresholds and exterior woodwork. The stair bridges from the living house to the gallery, an abstract space from which to observe the original architecture now exhibited alongside the owner’s collection of paintings and sculptures.

© Katie Huisman
© Katie Huisman

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Malinka Gallery / f2a architecture" 23 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/948159/malinka-gallery-f2a-architecture> ISSN 0719-8884
© Katie Huisman

Malinka山顶画廊 / f2a architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.