Zoom image | View original size
The plot of this house is located in the suburbs of San Cristóbal de las Casas, Chiapas, in a wooded area and with three gardens. The house was projected in the west garden, producing two "visual leaks" regarding its site analysis: the garden with its endemic vegetation can be seen on the ground floor level and the pine forest is observed on the upper floor level. This was represented in the design, producing sets of volumes in which living rooms and terraces unite to blur the feeling of impenetrability while allowing the entry of natural light through large windows that always point towards a central courtyard connected to the garden. The proposed materials correspond to the context, sustainable in their manufacturing and logistics costs. From the entrance, there is the main corridor through which the multiuse areas are reached. The corridor separates the space from a covered terrace and leads to the stairs of the central courtyard and to the dining room of the kitchen until reaching the utility room that hides behind the whitewashed brick walls. View more View full description
Share Share