Zoom image | View original size
Architecture and design practice Henning Larsen won the competition to design Denmark's first Nordic Swan Ecolabel primary school. Working in collaboration with SKALA Architects, BO-HUS, ETN Arkitekter, Autens and MOE, the team's proposal is made to ensure the school becomes a healthy and productive learning environment for all its students. The project is designed to become the "house of the city" as a new landmark on Lolland-Falster. Located in Sundby, the new primary school will express "dignity and quality" through a series of flexible indoor and outdoor spaces. It's design aspires to strengthen and build a bridge between the local community, Sundby's associations, sports and cultural life. For the program, the school will include such as a library, café, sports activities and a music school that are centrally located. The layout aims to invite the local community inside, forming the setting for events throughout the day. View more View full description
Share Share