Villa No. 07 / ShaarOffice

Villa No. 07 / ShaarOffice

Villa No. 07 / ShaarOffice - Exterior PhotographyVilla No. 07 / ShaarOffice - Exterior PhotographyVilla No. 07 / ShaarOffice - Interior Photography, StairsVilla No. 07 / ShaarOffice - Interior Photography+ 32

Shiraz, Iran
  • Architects: ShaarOffice
  • Area Area of this architecture project Area :  200
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Amirali Ghaffari
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Chaos Group, Lumion, Duravit, Adobe, KWC, Leto, Samsung, Trimble, WIEDEHOPF
  • Design Team : Maryam Nazemolboka, Samane Zare, Nazanin farah, Parisa Panahi, Mehrbanoo Malek, Mahdiyeh Hedayati, Ghazaal Nasiri
  • Clients : Ms. Zareei, Ms. Zareei
  • Engineering : Reza Fathi, Mohammad Reza Ahmadi
  • Construction : Reza Fathi, Mohammad Reza Ahmadi
  • City : Shiraz
  • Country : Iran
More SpecsLess Specs
Villa No. 07 / ShaarOffice - Exterior Photography
© Amirali Ghaffari

Text description provided by the architects. Villa No. 07 is a small villa for the weekend which has been built on a relatively steep slope site plan. The client wanted this villa to be a good place for small and friendly parties. Therefore, it seemed that open and semi-open spaces can play an important role in creating more attractiveness and spatial diversity.

Villa No. 07 / ShaarOffice - Exterior Photography, Facade
© Amirali Ghaffari
Villa No. 07 / ShaarOffice - Image 22 of 32
Ground Floor Plan
Villa No. 07 / ShaarOffice - Interior Photography, Kitchen
© Amirali Ghaffari

The good view of the upper level and the need for a defined space for the outdoor pool led the design to rotate ninety degrees on the first floor resulting in, the addition of two new spaces with two different qualities to the villa; Roofed yard connecting pool and villa with maximum shading in the whole of the year and a large terrace and living room on the first floor with good views of the surrounding gardens Due to the steep slope of the land and the challenge that the use of the villa is limited to vacations and there is no continuous use, the car access route was considered limited to the entrance parking lot.

Villa No. 07 / ShaarOffice - Interior Photography, Stairs
© Amirali Ghaffari

In landscape designing, an attempt has been made to minimize the disturbing views of the surrounding buildings in the future by planting tall trees around the site, and also the topography of the site plan, make it possible to create different open spaces with diverse vegetation.

Villa No. 07 / ShaarOffice - Exterior Photography
© Amirali Ghaffari

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa No. 07 / ShaarOffice" 13 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/947486/villa-no-07-shaaroffice> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.