Zoom image | View original size
Situated at the heart of an outlying district of Paris, undergoing extensive transformation and modernization, the refurbishment and extension of the Shift building included the remodelling of office spaces, and the main reception, as well as the inter-company restaurant. The project’s aim is to ensure that the building stays abreast of current trends in working methods, offering a variety of new, attractive, and flexible office space. A further two levels are added and a unifying open central space, designed for conviviality, frees up the interior. The resulting form and composition of the design provides a variety of working spaces with a more relaxed feel and improved acoustic properties. The remodelling scheme, in addition to the interiors, rejuvenates the facades with a rhythmic architectural treatment. Its expressive external appearance owes much to the superimposed rhythms of vertical sun shaders forming, by means of projections of fine blades of varying width, a vibrating screen before the crystalline simplicity of its glazed facades. View more View full description
Share Share