We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Silver Lining House / Studio Lawang

The Silver Lining House / Studio Lawang

The Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Windows, BedroomThe Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Stairs, Handrail, WindowsThe Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Stairs, HandrailThe Silver Lining House / Studio Lawang - Exterior Photography, Windows, Facade+ 26

More SpecsLess Specs
The Silver Lining House / Studio Lawang - Exterior Photography, Windows, Facade
© Mario Wibowo

Text description provided by the architects. Every project starts with a dream. This one starts with a hope for a better future. The client's family relocated to Jakarta in support of their children education. The plot size is 8 x 20 m in measurement. A 90 cm alley was created to maximize sunlight, ventilation and rain water catchment area.

The Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Windows, Bedroom
© Mario Wibowo
The Silver Lining House / Studio Lawang - Image 15 of 26
Site Plan
The Silver Lining House / Studio Lawang - Image 21 of 26
Section C
The Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Stairs, Handrail
© Mario Wibowo

The design started with superimposing the nine boxes of Feng Shui on to the plot as guidance. With each box has a specific zone or function that can be applied. This guide was followed strictly and inherently shaped the floor plan. Having quite a divided floor plan due to Feng Shui requirement has made the architect decided to express the exterior in a more subtle and calm way: a simple white box.  The white exterior wall was finished using texture paint to create depth.  

The Silver Lining House / Studio Lawang - Interior Photography, Door, Facade
© Mario Wibowo

Clear anodized aluminum windows, stainless steel railing and exposed down pipes were chosen to complement the white facade. The calm white facade also has a different meaning.  For the family moving to a new city means leving behind their comfort zone to start a new chapter in their life. A blank white wall represents a clean page to be filled with hopes and dreams of a better future, the silver lining.

The Silver Lining House / Studio Lawang - Exterior Photography, Windows, Facade
© Mario Wibowo

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Silver Lining House / Studio Lawang" 30 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/946518/the-silver-lining-house-studio-lawang> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.