Zoom image | View original size
Some solutions only get sweeter when you sprinkle in a few extra layers of difficulties into the mix. This Master Suite addition had the typical site challenges, zoning restrictions, and budgetary constraints that architects are all too familiar with, but what made this project uniquely differently was the client’s willingness to explore unconventional solutions. The clients have a regimented health and fitness lifestyle. Outdoor workout sessions and proper eating and food preparation are parts of their home routine. What was missing was a place to escape to, a sort of Zen experience that could accommodate there morning and night wind down regimen. What better opportunity to provide such an experience through the extension of their home, via a master suite bedroom and bathroom addition? The simple linear extruded form splits the back yard into two sections: One a large outdoor gathering space to accommodate frequent clients social gatherings, and two a private/hidden garden tucked into the city required setback to the North. View more View full description
Share Share