Zoom image | View original size
On the campus of the University of Groningen, pvanb architects have realized an extension to the WSN Building for the second phase of the EBR Library, office space and lecture hall. The extension has the shape and ambience of an independent pavilion which gives form, in terms of organization and allure, to the stratified programme in an inventive way. The pavilion concept is based upon various starting points. First of all, the building had to harmonize with the master plan of West 8 for the campus: detached, exuberant pavilion buildings along the waterfront. At the same time, the new construction had to be physically linked to the WSN Building at the spot of the newly renovated EBR Library and plaza within, while not obstructing the view of the new façade and main entrance. Finally, the design had to be fully developed with a limited budget in a very short time. View more View full description
Share Share