Zoom image | View original size
This house was designed for a plot of land that has sizes and outlines very different from the typical geometry of the other properties of the residential complex located in the beach area of Aracaju, Brazil. The house relies on a simplified design that balances the various influences and circumstances established during the conceptual process. The architectural program is distributed along three sections highlighted between thresholds, along the lengthiest, horizontal axis of the lot. Accordingly, the first section is spatially and visually related to its adjacent threshold, as well as to the central area, and provides a place for more intense social activities. The third section, composed of bedrooms, more reserved spaces, is directly attached to the threshold that goes along it. The central section is marked by emptiness, which allows for greater contact area between the facades and the winds blowing from the east and southeast. In the middle, there is yet another division, starting right in front of the building, a garage that camouflages itself, and in the absence of cars, turns into an even more welcoming courtyard; following, a walkway covered by wooden sun baffles partially reveals what is hidden between the gaps and provides cross-ventilation to the backside; at the back, an open patio connects the swimming pool with the large living room space. View more View full description
Share Share