Zoom image | View original size
This project is called 02, The Hidden House, and spans across the plot area of 12,000 sq.ft, located in the heart of north Vadodara. The house is a geometric composition of clean lines and stark surfaces. There is a very strong reason for calling it a hidden house due to the relation between context and concept. The house is facing south with 18 meter wide road in front. Since the house was facing the 18 meter wide road, you have to be very careful with the kind of privacy issues it will face, the sound and the dust that comes over, where there will be lots of vehicle moving around. To resolve this issue we came up with this idea of introducing a huge 31.5 ft tall exposed concrete wall which hides behind almost all public and private spaces of the house. Towards the end, it converts into individual free standing angular walls. This exposed concrete wall has a very interesting graphic pattern engraved on it, so that the solidity of the wall can be disintegrated and can appear as interesting visual art wall. The wall performs as a main feature of the elevation. There is only one box peeping out from it while the rest of the house is hidden behind.  View more View full description
Share Share