Zoom image | View original size
After many years, the renovation of the Naturalis Biodiversity Centre is finally complete. Located in the city of Leiden, the Netherlands, the museum and research institute has been dramatically expanded and transformed, with Hollandse Nieuwe responsible for the interior transformation of the employee areas and research offices. Hollandse Nieuwe was involved in workplace strategy, support, and the complete interior design of the new working environments. Together with Naturalis, a workplace strategy and design were developed through a combination of workshops, analysis, and department shadowing by the design team. The central issue in the Naturalis project was in creating an appropriate design solution that catered for its diverse workforce, as researchers, museum staff, and support staff all had different requirements and activity patterns. Alongside these considerations, the building's technical and installation constraints also played a significant role in the development and definition of the final design. View more View full description
Share Share