Zoom image | View original size
Located in Shenzhen Xili Vanke Cloud Design Commune, YIJING Architecture Design Studio is an office community surrounded by green trees and full of vitality. Before we moved in, this space was supposed to be operated as an exhibition hall. That’s why there is a beam of light and 24 columns with different angles and spacing. The inspiration from the external environment led to the idea of “an office space within a park and a park within an office space”. The designer decided to arrange different functional areas based on the angles and spacing between the columns, and use the height of 6 meters to design the cantilevered structure and create two well-proportioned resting boxes. In order to retain the integrity of the central skylight to the maximum extent, the atrium is designed as a dry landscape garden covered with fine white stones to echo the external park environment, so that the light falling down forms a “ladder of light” leading to the office space on the second floor. The first floor naturally forms a space for reading, resting and exhibition. The entrance is a shared staircase nearly 5 meters wide and 2.5 meters high, which can accommodate about 30 people and will be used to hold some small lectures about design. The original large number of columns seems to “disappeared” in the ingenious design. They were replaced by a path full of sunlight and spatial forms that integrated with the environment, airflow and light, forming a “cultural and creative park” full of vitality. View more View full description
Share Share