Zoom image | View original size
​A privileged location, on the hillside of the Sierra de Bernia in Altea Hills, a mountainous area with astounding views over the bay, yet completely saturated with homes and a highly open programme of holiday dwellings, decisively conditioned the development of this project. The house, embedded into the land, following the slope and peeking out over the Mediterranean, always seeks out the finest visuals, isolating itself from adjacent buildings to obtain intimacy in terms of space. It is hidden from the street while backing onto the sea. The programme is divided into two levels, public uses are located in the access floor, arranged into a single space where the transition between the interior and exterior space is diluted. The location of the rooms on this level is carried out in such a way that allows for the owner to isolate themselves from the rest of the houses, controlling the visuals from inside it. Once you enter the house, the sea takes centre stage and the adjacent buildings disappear. View more View full description
Share Share