Zoom image | View original size
A new identity. Assen Station was originally a transit station where the city remained invisible to travelers. The municipality of Assen, therefore, asked for a transparent and inviting station on the regional level, which would at the same time remove the barrier of the tracks on the neighborhood level. Powerhouse Company and De Zwarte Hond designed the new station as an all-sided building – connective, transparent and sustainable – that is equally inviting from every angle. The impressive triangular geometry of the roof gives the building a strong identity, organizes the program and also makes a connection with the urban context. An artisanal wooden roof. The 3,000 m² triangular roofs is made entirely of wood. This is a first: it’s the only example in the Netherlands where a station’s roof bridging train tracks has been entirely constructed in wood. View more View full description
Share Share