Kata House / atelier thu

Kata House / atelier thu
Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu

Courtesy of atelier thuCourtesy of atelier thuCourtesy of atelier thuCourtesy of atelier thu+ 18

  • Architects: atelier thu
  • Area Area of this architecture project Area:  109
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu

We have slightly rotated the direction of the house's layout at an angle, to ensure privacy from the neighboring buildings. we have also built a wooden fence on the south side of the site to block visual any contact between passersby and the residence. 

Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu
Plans
Plans
Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu

Additionally, the angled wooden louvers are placed to further control the line of sight from inside and outside, thus ensuring an open, yet private, living environment. The building's form helps block the harsh sunlight of summer and takes in the warm sunlight of winter. also, the strong summer light's effect can be further adjusted through a Japanese paper pleated screen.

Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu

The eaves and inner walls of the house are covered with cedar, which gives the interior a warm appearance. when the sun goes down, the artificial light that comes from the interior illuminates the outer walls, made of cedar boards, and the louvers, which are built in cypress.

Courtesy of atelier thu
Courtesy of atelier thu

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Kata House / atelier thu" 06 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942951/kata-house-atelier-thu> ISSN 0719-8884
Courtesy of atelier thu

加古川小木屋 / atelier thu

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.