Zoom image | View original size
Camouflaged and nestled into a modest residential garden, the Writers Shed provides an isolated workspace for a creative writer. The outbuilding sits in the seldom utilised back corner of the block, located in a quiet, leafy residential suburb in Melbourne's South East. Masquerading itself amongst the garden landscape and boundary fences the shed is one with the landscape – a living part of the garden rather than an imposition on it. The successful coverage of Boston Ivy, accompanied by a collection of lush, verdant plantings was developed in collaboration with Landscape Garden Designer Ben Scott. Stepping inside, a generous and simple ply clad workspace reveals itself, with a framed window looking back to the garden. A mirrored doorway opens out to the rear bluestone laneway providing an option for deliveries and access. Sitting inside at the desk there's a certain inherent delight in bunkering down to look out to the garden and house beyond. View more View full description
Share Share