Zoom image | View original size
Open and transparent spaces composes the Casa RC, a architecture design of PKB Arquitetura in partnership with Salt Arquitetura. Located in Barra da Tijuca, in the city of Rio de Janeiro, the design of the house followed one of the requests of the residents: they wanted to have the feeling of living inside a forest. Thus, the ground floor works as a large balcony facing the outside. Integration is the main feature on this first floor. The panels are a solution that allows permeability and connection of the rooms between themselves and with the exterior. The few internal walls and the wood panels between the kitchen and the dining room allow the area to become wider or more reserved, depending on the occasion. Large glass panels allow the indoors to have full view of the entire garden around the house. So, outdoor planning became as important as interior design. View more View full description
Share Share