Zoom image | View original size
The wooden construction, which does not have a basement, essentially consists of a flat roof building to which 4 buildings with a gable roof are docked. While the individual daycare groups are housed in these saddle roofed buildings, the low-rise building houses communal functions such as the foyer, alias „the market square“, a kitchen with dining area, a multi-purpose room, a so-called research rooms and the administration. The flat roof is extensively greened, while the gable roofs are cladded with sheet metal. Also, the interiors are predominated by wooden surfaces, the wall claddings in the common rooms are made of untreated silver fir. The suspended wood slat ceilings generate an excellent acoustic room quality. The ensemble made of natural materials is a pleasant environment for children and staff – additionally to the green surroundings at the edge of the village, you can also see the Alps through the large window surfaces. One ventilation system per group house ensures constant air exchange and the district heating comes from the wood chip system of the neighboring gym. View more View full description
Share Share