PP Apartment / Nildo José

PP Apartment / Nildo José

© Marco Antonio© Marco Antonio© Marco Antonio© Marco Antonio+ 12

Vila Nova Conceição, Brazil
  • Architects: Nildo José
  • Area Area of this architecture project Area:  95
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Marco Antonio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: VitrA, Jader Almeida, Sérgio Rodrigues
  • Lead Architect:Nildo José
More SpecsLess Specs
© Marco Antonio
© Marco Antonio

Text description provided by the architects. Transmitting the minimalist and scandinavian styles was the mission of the architect Nildo José to an apartment located in a prime area of ​​São Paulo. The client, a young man from the financial market, passionate about art and minimalism, wanted an apartment without excess and mined with works of art.

© Marco Antonio
© Marco Antonio

For this, materials of natural origin took priority in the order of choices. The European oak floor is the same in every social area, even entering the kitchen and once again breaking a "taboo" that this material can be used everywhere, if the resident's lifestyle allows it. In addition, the ivory wood panels bring a clear and uniform tone, helping to warm up the space. The kitchen cabinet, all in white lacquer, next to the white Corian countertops bring points of light and elegance.

© Marco Antonio
© Marco Antonio
Floor Plan
Floor Plan
© Marco Antonio
© Marco Antonio

The big highlight of the apartment is the dining table. It seems to float, which required a very well-developed partnership between the chosen suppliers, where a half-concrete wall supports a crimped metal beam that is at the bottom.

© Marco Antonio
© Marco Antonio

The apartment, which had a standard layout and did not allow for the good use of spaces, had a modified structure, meeting the desire of the owner to have integrated environments and to value strengths such as the generous right foot and the incredible view of the Pinheiros and Jockey Club - the sunset seen from this balcony is one of the most beautiful in the city.

© Marco Antonio
© Marco Antonio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Vila Nova Conceição, Sao Paulo - State of Sao Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "PP Apartment / Nildo José" [Apartamento PP / Nildo José] 28 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942239/pp-apartment-nildo-jose> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.