We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Serpentine Summer House Installation / NLÉ

Serpentine Summer House Installation / NLÉ

Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Interior Photography, FacadeSerpentine Summer House Installation / NLÉ - Exterior Photography, ArchSerpentine Summer House Installation / NLÉ - Exterior Photography, Arch, Garden, ArcadeSerpentine Summer House Installation / NLÉ - Interior Photography, Stairs, Arch+ 8

  • Architects: NLÉ
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Lead Architects : Kunlé Adeyemi, Marco Cestarolli, Karien Hofhuis, Michele Montali, Georgina Sinclair, Berend Strijland
  • Design Team : Kunlé Adeyemi, Marco Cestarolli, Karien Hofhuis, Michele Montali, Georgina Sinclair, Berend Strijland
  • Clients : Serpentine Galleries
  • Collaborators : AKT II, AECOM, Stage One, Grants
  • City : London
  • Country : United Kingdom
More SpecsLess Specs
Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Interior Photography, Chair, Arch, Garden

Text description provided by the architects. With a play on architecture, our design aims to fulfil the simple primary purpose of a Summer House: a space for shelter and relaxation. The design is based on projecting an inverse replica of the historic Queen Caroline’s Temple  a tribute to its robust form, space and material, recomposed into a new architectural language. 

Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Exterior Photography, Arch

By rotating the Temple’s interior space, we expose the structure’s neo-classical plan, proportions and form. Using prefabricated building blocks assembled from rough sandstone similar to those used in building the Temple, in contrast with a soft interior finish, our composition generates the basic elements of architecture a room, a doorway and a window for people to interact with the building, the environment and with one another.

Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Interior Photography, Facade
Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Interior Photography, Stairs, Arch

The carved out void, homely interior and fragmented furniture blocks create comfortable spaces for people to eat, rest or play in and around the house all through the summer.

Serpentine Summer House Installation / NLÉ - Exterior Photography, Garden

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:London, United Kingdom

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Serpentine Summer House Installation / NLÉ" 24 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942229/serpentine-summer-house-installation-nle> ISSN 0719-8884

2016蛇形夏季度假屋 / NLÉ

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.