Zoom image | View original size
The house was conceived as the search for a new way of life, far from urban life, appraising the River Plate riverside landscape. The requirement transcended the basic need to live, forced an existential reflection and assumed an experimental dimension of the project. The tools adopted to tackle it were the most essential of the discipline: the eloquence of space, the austerity of resources, material plasticity, light management, synthesis and abstraction. The site imposes an urban route before the access that allows the coexistence of two rotated geometric logics to be recorded: the plot of the blockage, parallel to the river coast and the diagonal cut of the route that gives us entry. The perception of the architectural object is markedly dynamic, always foreshortened, avoiding the frontality. The house with its four free faces can be seen from multiple points of view, even from public space. View more View full description
Share Share