Zoom image | View original size
A vertical void makes relationships - A wooden 2-story house for a family built in the downtown area of Shibukawa City, Gunma Prefecture, Japan, which has also a hair salon that runs by the owner. Parking lots are set to the front road and the opposite side of the house is used as a private garden. While the hair salon is opening whole other rooms should be silent. This family has 2 children though they might make some noise after school or Sunday afternoon. The vertical void is sandwiched between the hair salon and their activity rooms and the vertical void solves to sound and vibration problem in a wooden structure especially. Of course it is better ventilation and getting sun light, part of circulation. Expose/envelope - The wooden structure is built to support a divided 2 volumes. But in the interior, the structure is not thought of as a structural frame which is thought of as a finishing material. This means that the interior is designed by partially exposing or enveloping of the structural frame. View more View full description
Share Share