Library Toongnatapin School / Student Committee, Faculty of Architecture, Silpakorn University

Library Toongnatapin School / Student Committee, Faculty of Architecture, Silpakorn University

© Beersingnoi © Beersingnoi Library Toongnatapin School / Student Committee, Faculty of Architecture, Silpakorn University © Beersingnoi + 30

  • Design Team: Student Committee, Faculty of Architecture, Silpakorn University
More Specs Less Specs
© Beersingnoi
© Beersingnoi

Text description provided by the architects. Construction Period: 15 Days (June 16 – June 30 2017). Project Background: “Arch SU Youth Architect Volunteer for Rural Development Camp” is a project financially supported by the Thai Government and the Faculty of Architecture, Silpakorn University to utilize the knowledge from the school’s B.Arch program to improve the rural society. The main aspect of this project focuses on developing remote areas with a time frame of only 15 days of construction process. Moreover, the building should be built entirely by the architectural undergraduates.

© Beersingnoi
© Beersingnoi
Plan
Plan
© Beersingnoi
© Beersingnoi

For many years, we have been developing many rural areas (Petcha Buri, Ratchaburi, Kanchanaburi, Nakhon Pathom, etc.). In 2017 we chose to go to Baan Toongnatapin School in Danchang District, Suphan Buri where the site is almost completely remote. The area contains only small villages and fields of sugarcane. The school director, Willawan Aunrasmeewong, said that the school needed a library which could also serve as a pavilion for students to read and wait for their parents.

© Beersingnoi
© Beersingnoi
Axonometric View
Axonometric View
© Beersingnoi
© Beersingnoi

There was an old library which is a part of the kindergarten building but it would be demolished due to the requirement of expanding the size of the kindergarten class. She also said that the new library should be located at the main entrance, where an empty space surrounded by tall trees is available. Project Intention: The project supposed to be a library and also a waiting area.

© Beersingnoi
© Beersingnoi

The idea is to mainly use natural features such as light and ventilation to draw the pleasant environment into the pavilion. Wood is the main structure material. By using wood, all volunteers are capable of handling the construction by themselves. Without the need of using heavy tools, construction process is less dangerous. The design team used the portal frame design by bolting wooden beams together. This design allows many people to work on their own frame to decrease the construction time. The material also blends to the forest context as well. 

© Beersingnoi
© Beersingnoi
Long section
Long section
© Beersingnoi
© Beersingnoi

Moreover, the building walls and roofs are glazed by SCG Translucent Roof Sheet Panels which filter 90% of UV. The advantages of these panels are its lightweight and convenience to install. CONWOOD, wood-like concrete flooring is used for the interior floor. Finally, bricks are used on the exterior pavement and steps. 

Project Cost: Construction Cost 150,000 THB (Excluding the sponsored SCG roof and CONWOOD floor.)

© Beersingnoi
© Beersingnoi

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Dan Chang District, Suphan Buri, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Library Toongnatapin School / Student Committee, Faculty of Architecture, Silpakorn University" 02 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940797/library-toongnatapin-school-student-committee-faculty-of-architecture-silpakorn-university/> ISSN 0719-8884
© Beersingnoi

Toongnatapin学校图书馆,15天木结构建造 / 泰国艺术大学建筑系学生委员会

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.