Zoom image | View original size
Just outside Hamburg in the municipality of Aumühle, a new build villa has been constructed for a married couple. The aim was to create a sustainable building with a striking design language that could be lived in by the residents into old age without requiring renovations. The unusual shape of the floorplan is a result of the topography of the site itself. A Z-shape connects the relaxation spaces, the living and cooking area, and the generously appointed garage that can house up to three cars. The new build is accessed via a path that runs along the side of the road. The entrance area is split into two sections at an angle of 115 degrees. In the north-western section are located the private relaxation areas with a bedroom and a dressing room, two bathrooms, and a utility room. In the basement area that is incorporated into this section, there is a workshop, two additional storage, and utility rooms, a laundry room, and a small apartment with two rooms and a view of the garden. View more View full description
Share Share