Zoom image | View original size
Amid a spectacular mountain backdrop lined with lush green pine forests, the Völser Weiher lake lies over 1,000 meters above sea level. The idyll here is palpable: a scenic nature reserve that offers year-round visitors space for relaxation and leisure. noa* was commissioned by the municipality of Völs to build a small, attractive swimming hut with attached public changing rooms and sanitary facilities that would complement the scenic setting. Too small and no longer fit for purpose, the existing old kiosk was getting on in years and was lacking proper accessible facilities for the disabled. The popular destination for outdoor excursions, particularly amongst the locals, whether a refreshing swim in summer or ice skating in winter, was to be given a fresh, contemporary makeover. The old facility was demolished to create space for a new chapter in which architecture could combine with its surroundings in a harmonious whole. View more View full description
Share Share