Zoom image | View original size
This new house includes 3 bedrooms, kitchen & living spaces, 2 storey study, rumpus, garage and wet areas. Considerations for site and internal planning included retention of a Claret Ash in the rear yard, access to northern light and elevated views, the desire for “operable” privacy to the street. The ground floor is conceived as a singular volume with a central stair flanked by joinery defining public living spaces from private study and rumpus. A pair of 2 storey voids adjoining the entry and study provide a sense of generous volume within an otherwise modest plan. The voids assist in bouncing refracted light to the southern side of the house and provide visual and acoustic communication tools. The house includes extensive north facing glazing to the rear yard. Upper floor windows allow the clients to experience morning sun rise over Mount Majura, and evening sunsets over the Brindabella Mountains. North facing balconies are controlled apertures that seemingly nestle up into the mature canopies of the surrounding landscape. There are beautiful views to the various Eucalypts, Oaks, Ash trees etc that define the landscape character of Hackett. View more View full description
Share Share