Zoom image | View original size
This geometric dwelling is situated amidst big rain trees either inside or outside the boundary, in a suburban area of Bangkok. Although, the location is near the urban fabric such as transport connections, it is still a friendly and peaceful neighborhood as well as a good natural environment. There are three different functions consisting of a main house, a glass pavilion and an exercise complex which are delicately organized in this charismatic setting. Sometimes, an inspired concept would not be necessarily derived from the physical perception, similar to this residence, it is generated by an emotional experience of “the moment and interpretation of movement” which the architect gained during the initial site investigation. Therefore, the title “Twisted” is firstly based on a walk through pattern of winding and swing movements of the big rain trees. This site observation could also remind us of a “Mission” to preserve this unique existing condition without much disturbing it. View more View full description
Share Share