Zoom image | View original size
The Tarrytown Residence injects a tone of modernity into an otherwise traditional, post-war neighborhood, and defines a private landscape as the center of this family home.  Caught between a walled garden along the street and a central courtyard behind, the interior opens resolutely to the out-of-doors under a ubiquitous ceiling plane and is minimally contained by custom site-glazed window walls.  A pair of abstract volumes, clad in long-format, black brick, and black-stained cedar completes the ensemble, shielding the interior from view and providing a buffer to the possibility of neighboring future development. Design Solution: The visitor enters under a meandering limb from an adjacent Live Oak tree into a carefully choreographed sequence of spaces.  Here, great effort is made to simultaneously define discrete rooms while at the same time encourage a strong sense of continuity throughout – where hints of what is to come are everywhere and surprising delights at the turn of a corner.   View more View full description
Share Share