Zoom image | View original size
The house is located in Miraflores, Muros, a small rural core of traditional character, formed by a set of stone houses and a large number of granaries that once housed, dried and treated the corn plantations. The house is located on a steep plot, originally was composed of two attached volumes, which respond to the traditional scheme of Galician housing where the main spaces were the stables and the kitchen: with the oven and the stone cooler, but with the passage of time a third volume is added and a series of modifications are made that distort its character. The three volumes adapt to the slope, are protected from the winds and almost close to the imposing views of the Muros estuary, giving rise to a compartmentalized interior, of small and dark spaces. The proposal is based on the understanding of the place: the scale of the rural nucleus, the pre-existing housing, the materiality of the stone, the 180º views of the estuary or the sunlight are the parameters that have been taken into account when considering the acting. The project idea seeks to highlight its identity: dignifying the preexisting and creating a fluid interior space bathed in light and directed to the views. View more View full description
Share Share