Zoom image | View original size
The 260 sq m retail restoration project for the fashion brand Haight Clothing inspired us to design a contemplative lightscape, an investigation about light and about the sensory perception of spaces, a place where an internal universe can be imagined. Our interest in thinking architecture as a choreography of experience for the discovery of space led us to develop the character of this project which is mainly defined by a spatial sequence, that close and open towards the sky, allowing the user to experience a permanent change through simple forms and simple materials. The plot had a pre-existing building, whose structure was maintained and became a guideline for an opaque facade. What from the outside is seen as a rigid geometric, inside becomes quite flexible when entering the building through a series of rooms of different shapes, with the sky sometimes as a ceiling. The space in between these rooms forms a maze-like structure, with an intimate circulation that leads to the dressing rooms. View more View full description
Share Share