Zoom image | View original size
The highlights of “Belaku” is the well defined and balanced use of geometric forms. The spaces are visually connected as well as they all interconnected to its surroundings. The straight lines of the architecture stay in jarring contrast to the neighbourhood, yet a simple, elegant, visual solution the home is organized in splits. The design evolved keeping in mind their current lifestyle and a strong connect with their roots. Capitalizing on the pleasant climate of Bangalore has to offer, the design get its open and porous nature. This east facing site consists of two homes, one for an elderly couple and the other home for the son who shuttles between New York and Bangalore on a regular basis. The 2BHK home for the elderly couple is very practical keeping in mind the age of the parents, whereas the son’s home is more contrast, minimalist, yet having a balanced composition, probing depth and bringing forth the feeling of brighten and peace. The open home concept compliments the light, volume, and the serenity of the built space. The duplex house accessed by the lift and the stairs strategically positioned for both the houses is welcomed by a shaded veranda which captures the essence of the spaces and materials used. View more View full description
Share Share