All
Projects
Products
Events
Competitions

Komorebi Homestay / AD9 Architects

Komorebi Homestay / AD9 Architects
© Quang Tran
© Quang Tran

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 38

Dalat, Vietnam
  • Architects: AD9 Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  150
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Quang Tran
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Daikin, Dulux, INAX, Jotun, Lafarge Holcim, Toto, AutoCAD, Häfele, Singfa, SketchUp, TOA, Tuynel, Vietceramics
  • Architect In Charge: AD9 Architects
  • Design Team: Nguyen Nho, Phan Trong Hiep, Dang Thanh Phat, Nguyen Duc Truyen, Nguyen Thanh Hai Nam
More Specs Less Specs
© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. Komorebi [木漏れ日] - a Japanese word depicting the interplay between light and leaves when sunlight shines through trees. The exact definition of this word is difficult to interpret in other languages since it has many layers of special meanings. This is a renovation project for an old house located on a hill in the center of Da Lat city.

© Quang Tran
© Quang Tran
First floor plan
First floor plan
© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran

The purpose of the project is to create a stopover point for tourists, the rooms are designed with suitable space area, minimalist furniture, and an atmosphere suited for a temporary stay. The overall functions of the homestay ensures a practical aspect that meets guests' daily activities.

© Quang Tran
© Quang Tran

During the designing phase of this project, we've made Komorebi the main subject and the surrounding context the main focus, from there, the construction and the surrounding context are connected naturally. The shapes and color theme are also chosen based on the above mentioned personal feel of the project. The human factor and nature form a harmonious bond, ensuring that the existence of this new project is a balance and irreplaceable factor of the current area.

© Quang Tran
© Quang Tran

We used doors and wood bars to create the image of "sunlight shines through tree leaves". The transformation of lights and shadows throughout the day create an interplay on the eyes and emotions, and we take that as the main highlight of the project's construction.

© Quang Tran
© Quang Tran

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Dalat, Lâm Đồng, Vietnam

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Komorebi Homestay / AD9 Architects" 31 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936588/komorebi-homestay-ad9-architects/> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

“斑驳光影”旅途休憩所 / AD9 Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.