Zoom image | View original size
RelationThe final building outline was determined by the scale and proportion of the sorrounding buildings. We didn’t want to form blocks that oppress their environment. Our primary aim was to find an acceptable, proportioned building form, that keeps the relative regulations, and we connected the most optimal number of apartments to this form. The sorrounding buildings and environment inspired the volume of the building. The existing firewalls on the location determined the volume from two sides: on one hand they are identifying characteristics of the site, on the other hand they ’section’ certain forms and buildings, therefore finishing these were one of the tasks. Instead of building something aside, we added the form to the site. Local valueWe reacted to the form and volume of the sorrounding buildings observantly and sensitively. This way of designing gave us the possibility to add the new building volume in a wider sense. We integrated the block that sorrounds the location in two levels. On the one part, the new building covers the fire walls, on the other hand, the moulded block evokes them. The new volume finishes the surrounding blocks, at the same time it marks the difference by the change of material. View more View full description
Share Share