Zoom image | View original size
On the outskirts of the city of Córdoba, on a lot with a downward slope facing northwest, the house opens towards the Sierras Chicas hills. The fundamental premise of the project is to achieve a horizontal plane intervening as little as possible in the natural topography of the hillside. Only the landscape can be seen from the street while the house remains hidden. Its walls emerge from the ground joined to the soil, with the roof being the protagonist. An exterior staircase acts as the main entrance and descends to a central courtyard that organizes the arrival to the interior. The pool, overflowing towards the horizon, is at the end of the access axis. The main volume is projected In the perpendicular direction, housing a fundamental part of the program including both housing and working spaces. Another volume that functions as a study and a barbeque area is located on the opposite side of the lot. Both volumes protect the courtyard from the wind, creating a particular microclimate while incorporating the exterior space into family life. View more View full description
Share Share