Zoom image | View original size
A gentle slope with open views of meadows, the Danube and a seemingly endless sky – and the property is a real gem. What a perfect place for a special home. The clients - a middle-aged couple - fulfilled their lifelong dream here. They wanted a spacious, ground-level home, where nature, views and seasons play the main role. The Villa Schatzlmayr is a three-part ensemble with a total of 760 m2 of living and usable space, which opens to the landscape with uninterrupted floor-to-ceiling glazing. Towards the street, the deliberately reduced purist façade ensures architectural contrast and privacy. The center is the lounge-like designed living area with open kitchen, dining, and a subsequent fireplace room. From there, a glass bridge branches off into the sleeping part with a master bedroom, master bath with a free-standing bathtub, dressing room and fitness room. From the outside, the cut into the volume gives a short view of the private house as far as the infinity pool. This partially extends into the building and fuses in the garden visually with the horizon and the Danube. View more View full description
Share Share