Zoom image | View original size
LLP Arkitektkontor started working with the Campus at Vaxholm for the city of Vaxholm in August 2012. The brief consisted of an activity area and a new school for 500 pupils who are between year 7 and 9, an evening school for music and arts and a new auditorium. In total the building is 7200 square meters. Campus Vaxholm/Kronängsskolan was inaugurated in August 2017. It will be certified for SGBC Miljöbyggnad Guld. Exteriors. The exterior of building is dominated by the continuous windows and brick facades. The bricks have been used with the slightly irregular and textured flat side facing the exterior. To the south and west, terraces and balconies provide sun shade to the large windows. The horizontal theme is also stressed by a projecting glassroof and sunshade on the third floor. At the southern end, the third floor of the building is cantilevered giving sunshade and a distinctive  profile at the main approach to the school/campus area to Vaxholm itself. All materials have been used in their natural state. Colour has been added on the stripes of rubber asphalt on the schoolyard. Campus Vaxholm is an effort to create an environment that is attractive for young people. This campus includes various sports facilities, a skate park, an auditorium and an evening school for music and arts - all integrated into the new school and the surrounding area. The building is located along a small original street creating a continuous outdoor space to the south west. Parking and delivery spaces are located next to the main road to Stockholm in the south east. View more View full description
Share Share