All
Projects
Products
Events
Competitions

Trow House / DELUTION

Trow House / DELUTION

© Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya + 31

Grogol petamburan, Indonesia
  • Architects: DELUTION
  • Area Area of this architecture project Area: 195.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Fernando Gomulya
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Impreza, Inovar, Modena, Nippon Paint, Niro granite, Toto
  • Architect In Charge: Hezby Riyandi
  • Design Team: Muhammad Egha, Hezby Ryandi, Fahmy Desrizal, Indira Pramundita S, Rendianto Agustinus
  • Engineer: Defi Andri
  • Developers: Konstruksi Revolusi Indonesia
More Specs Less Specs
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Text description provided by the architects. The land width which is only 5.5m2, with the space requirements that are not small enough to make a lot of design spaces to overcome these limitations, TROW HOUSE (Triangle-Narrow) concept is applied to create a room that has a Triangle Top Ceiling even on a narrow ground, this triangle ceiling can maximize the air circulation. With layout design that tends to be linear and elongated, zoning division of space in this design is accommodated with floor level that are applied at several points including family communal zone with service zone, guest bedroom area with main room and children's rooms, and rooftop garden areas.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya
Ground floor plan
Ground floor plan
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The level difference is designed not to be extreme so that connection between rooms remain warm and not intimidating. The solution for home design on this limited land is not only raised in the floor level to divide zones, but also with the space layout on the 1st floor which is designed with an open plan concept, there are also voids, which not only functions to create spacious impression on space, drain air circulation well, but also create more communicative spaces.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The location of the first void divides two rooms, which are connecting the main bedroom, children's bedroom, and the hallway with the living room on the first floor, while the location of the second void is connecting the two children's bedrooms, also the hallway with the garden which is also on the first floor. The void for natural ventilation is also quite crucial considering the child also has breathing problems/asthma. In one of the voids is also installed a net as an extension of the space that can be used as reading area or watching movie with projector.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya
Voids diagram
Voids diagram
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

 Not only resolving the limited land issue, this design also seeks to answer clients' wishes regarding design styles that tend to have the roof shape similar to conventional home in general. Architect then grasped the idea by developing the roof shape into a triangular geometry that was modified to be more contemporary. The shape of this contemporary triangular roof does not only affect the appearance of the building, but also the spaces inside under the roof. Spaces in this building have higher ceilings than most homes, so the room feels more spacious and cooler.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Trow House / DELUTION" 14 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/933658/trow-house-delution/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.