Zoom image | View original size
An extraordinary place in the southern part of the Moravian-Silesian Beskydy. Mountain landscape with almost no other buildings nearby – with the exception of just a few scattered homesteads. The plot borders on the road from the upper part and are formed by a wild mountain meadow sloping down to a wooded shadowy gully with a flowing brook. The centre of the design was searched in the primordial mountain atmosphere. The process was none too easy, being significantly influenced by the Beskydy Protected Landscape Area Administration and its rigid building regulations, which much complicate the creative or innovative approach. The first ideas were not related to space and volume. They aimed at the material which could express the context and serve as a pivotal conceptual guideline. Concrete and larch wood. How can characteristic features of these materials, contrasting to a large degree, be used in the best way and with minimal means? View more View full description
Share Share