Zoom image | View original size
This project is located north of the city of Córdoba, Argentina, immersed in the environment of a closed neighbourhood on the outskirts of the city. Located on a corner lot, and favoured by the orientations and existing vegetation, the construction lies on the major axis in order to preserve the existing trees and to generate openness towards the north. A harmonic atmosphere is generated in the front of the yard to which the opening of all the environments will be directed. This is done with the help of landscaping and working the terrain in order to create a filter in the contact of the house with the street. This single-family housing project is developed under the premise of maintaining the continuity and fluidity of both the indoor and outdoor spaces. In Casa X,  plasticity plays a fundamental role, expressing itself in the form of two ribbons that structure the upper and lower levels. View more View full description
Share Share