Zoom image | View original size
Mid 2017 Schipper Bosch Development commissioned Space Encounters for the design of a new office building above the former Prodent warehouse in De Nieuwe Stad (The New City) in Amersfoort. The new building is located on the south side of the central space which has been designed by ZUS [Zones Urbaines Sensibles, Rotterdam] as a forest, square and charging station for electric vehicles. Typologically a new public space. This renewal in form and use is characteristic of De Nieuwe Stad. With respect for the past, the future is being built in an innovative, sustainable and dauntless manner. The new office space concerns two floors added to the existing building. The existing warehouse below is a relatively anonymous building. Characteristic is the concrete cassette facade showing the rhythm of the construction. The building used to serve as a storage shed for a toothpaste factory. Currently, it houses the online supermarket Picnic and the pop venue FLUOR.  View more View full description
Share Share