Zoom image | View original size
This new building provides extended residential accommodation for older people who require specialist evaluation, rehabilitation and nursing care. The building contests the conventional paradigm of a nursing home. Through its spatial arrangements and normalising environment it shifts from a medico-centric care model to one where family and carers work with staff to deliver care to residents. The building is designed like a big house or coastal hotel – not like a hospital – with a new language developed to describe its program. The rooms in which people stay contain bay windows in which people can sit and enjoy the view. These have large openable windows for admitting daylight and fresh air. Clinical and medical support spaces are hidden to highlight the spaces for clients and their families which form their experience of the building. Timber linings, directional timber vinyl flooring, warm colours and domestic lighting reinforce these readings. View more View full description
Share Share