All
Projects
Products
Events
Competitions

Sejong Government Complex Cultural Center / Daain Architecture Group

Sejong Government Complex Cultural Center / Daain Architecture Group

© Woosang Yang © Woosang Yang © Woosang Yang © Woosang Yang + 46

Yeongi-gun, South Korea
  • Area Area of this architecture project Area: 19915.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Woosang Yang
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CB&A, Hanshin Industries, LG Hausys, Won-Jin Aluminum, buySOLAR
  • Architect In Charge: Kyonghee Yi
  • Design Team: Seungjoon Oh, Jungha Kim, Isaac Ahn, Taihyun Kim, Jonglim Jeong, Seungjin Kim, Jinhwa Kong, Sangho Lee, Hyunjin Shin, Jaey Oh, Yejee Kim
  • Clients: NAACC (National Agency for Administrative City Construction)
  • Structure: Mirae Structural Engineering
  • Interior: Dubon
  • Civil Engineering: Daewoong Geotech
  • Landscape: DRA Associate
  • Urban Landscape: Art Design Center
  • Mechanical Equipment : Samshin Engineers
  • Green Building : Zarim Enc Architects
More Specs Less Specs
© Woosang Yang
© Woosang Yang

Create a new core for 'happy city. ''Informal Core' is located at the end of the government building in Sejong City, and it provides open space to cities and people in a unique form. The end of the building, where the construction is located will soon serve as a 'core' of the local living zone used by the citizens of happy cities.

© Woosang Yang
© Woosang Yang
Roof  Floor Plan
Roof Floor Plan
© Woosang Yang
© Woosang Yang

 Happening in Free Space. The general hierarchy and closed planes were replaced with an uncertain and open plane system, with a straight line without distraction to a line with free change. In addition, the space that performed the purpose set in the form of a standardized form was designed to create architectural play and coincidence in a dynamic and lively form.

© Woosang Yang
© Woosang Yang

The 'Informal Core', which has a distinctive mass and various elements that attract attention, is seen from the surrounding pedestrians and government buildings.it shows the change every time. The three-dimensional open space considering the user's pattern and usage time is positioned as a space where various happening_Happening occurs.

© Woosang Yang
© Woosang Yang
Sections
Sections

 Various approaches, various spaces. Especially, the work that contains postmodernism that pursues diversity and change has free form and contingency of anti-form. Planning an entrance and an independent core considering access to and use of the facilities of convenience users. Considering the publicity of the facility, we have created a + α space in a wide atrium to create existing facilities and various events.

© Woosang Yang
© Woosang Yang

Each facility is organically connected to each other while maintaining the area for the function, and the cultural facilities are arranged outside the building. The joint support facilities were arranged inside to improve the functional hierarchy and space efficiency. It shows that the form can be changed by the free creation of the architect rather than being determined only by function. We propose a new 'Informal Core' as an event-space that experiences a rich space beyond the type of given space.

© Woosang Yang
© Woosang Yang

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 세종, Yeongi-gun, 특별자치시, Geumnam-myeon, 한누리대로 2130 South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sejong Government Complex Cultural Center / Daain Architecture Group" 08 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931448/sejong-government-complex-cultural-center-daain-architecture-group/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.