Zoom image | View original size
Open Platform (OP) and JAJA Architects, together with Rama Studio and Søren Jensen Engineers, have won the open competition for a new parking house in Aarhus. In line with Denmark’s vision of becoming climate neutral by 2050, the structure will be the country’s first wooden parking house. Located in the under-construction South-harbor neighborhood, the project will “play an active role in the development of the future district”. The winning team consisting of architecture studios Open Platform (OP) and JAJA Architects as well as graphic design studio RAMA and Søren Jensen Engineers, have created a 19,300 square meter construction “that illustrates the balance between the practical and the poetic”. In fact, the jury reported that “the proposal’s beautifully worked spatial qualities are enriched by well-integrated event and activity options. The parking house is a strong contribution to achieve a more creative and greener urban district.” View more View full description
Share Share