All
Projects
Products
Events
Competitions

Wall Pillar House / SAI Architectural Design Office

Wall Pillar House / SAI Architectural Design Office

© Norihito Yamauchi © Norihito Yamauchi © Norihito Yamauchi © Norihito Yamauchi + 18

Kawanishi, Japan
  • Design Team: Ippei Yasue
  • Structural Design: Ippei Yasue
  • Clients: Personal
  • Engineering: Ikesyo Corporation
  • Landscape: KOKAJI plant office
More Specs Less Specs
© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi

Text description provided by the architects. This is a housing project located in Kyoto where the landscape regulations are particularly strict to preserves the city's culture. Due to the strict regulation towards the outer wall, roof, volume, colours, and along with a building coverage rate of only 30%, we present you with an idea of acquiring a wide space by effectively occupy the entire site with a simple and yet traditional structure as exterior. Furthermore, the theme is to rethink the culture that had been handed down in Kyoto, and to plan a property suitable for the modern lifestyles.

© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi

In specifically, a gable roof, one of the traditional roof in Japan, is modified by using a specific artificial hardware metal piece at the joint area to replace the purlins.  By eliminating the purlins, the wall pillars can be arranged rhythmically to reduce thrust and thus creating a wider space. In addition, the gradual partitions created by the wall pillars are designed to gradually maintain privacy, thus ensuring a comfortable living styles while gently connecting with the local environment rather than isolating oneself.

© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi
Diagram
Diagram
© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi

Thus is also achieved by exposing the entrance hall and arranging it in a continuous manner with the interior. Moreover,  the axis created by the wall line and the axis connected to the road increases the intimacy with the widely secured garden area, and a spacious room is created by conecting the inside with the outside area hence creating a wider area than the stated regulation of only 30% of building occupancy is allowed.

© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi

With the outer appearances preserving the traditional style in Kyoto, a community with diversified modern lifestyle can be achieve while maintaining the culture that had been valued and treasured throughout the era.

© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi
© Norihito Yamauchi

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Wall Pillar House / SAI Architectural Design Office" 08 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931407/wall-pillar-house-sai-architectural-design-office/> ISSN 0719-8884
© Norihito Yamauchi

墙柱之屋,传统京都古屋的现代化演绎 / SAI工房

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.