All
Projects
Products
Events
Competitions

MYMORY - Boutique Hotel / Atelier RIGHT HUB

MYMORY - Boutique Hotel / Atelier RIGHT HUB

New architecture exterior. Image Courtesy of RIGHT HUB Sunken plaza and swimming pool. Image Courtesy of RIGHT HUB 1F tea house and 2F guest room. Image Courtesy of RIGHT HUB Guest room leisure space. Image Courtesy of RIGHT HUB + 37

Hangzhou, China
  • Architects: Atelier RIGHT HUB
  • Area Area of this architecture project Area: 800.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2020
  • Lead Architects: Jian Gong, Meng Liu
  • Design Team: Jie Zhang(Architectural Designer), Huihong Ling(Interior Designer), Kailun Wu(Interior Designer), Yongjian Song(FF&E Designer), Zhen Xu(Graphic Designer)
  • Landscape: Atelier RIGHT HUB
  • Engineering: Haihang Zhang / Zhejiang Guangsha Architectural Design&Research., Ltd.
  • Collaborators: JIZHI Lighting
More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. MYMORY boutique hotel is located in the foothill of Tianmu mountain scenic spot in Taihuyuan, Lin’an, Hangzhou. Surrounded by picturesque natural landscape, overlooking the distant village and outlining a beautiful Chinese ink painting. An old house built in 1970s is beautifully preserved, with the main rammed earth walls and the wooden frames. We envision the old residence as the representation of spirit of older generation. This became the premise of the project overall planning.

Faraway view to the village looking from the site. Image Courtesy of RIGHT HUB
Faraway view to the village looking from the site. Image Courtesy of RIGHT HUB

RIGHT HUB has an overall planning for this project, an old house to be preserved, a brand-new building to be built on the original site, the whole site is composed of four courtyards in the east, the west, the south and the north.

New architecture exterior. Image Courtesy of RIGHT HUB
New architecture exterior. Image Courtesy of RIGHT HUB

The existing walls and wooden structures are repaired and reinforced, the floor is composed of steel structure and concrete. The concept of renovation for the old house, a "Coat" is worn for the original rammed earth walls with the recycled old bricks, and the wooden structures are reasonably exposed in the interior space, and the history traces of the old house and the beauty of the structures are presented completely to guests.

We replace the original single residential function of the old house with the multi-function of the hotel, including the lobby, reception, lounge, tea room, dry kitchen, wet kitchen, dining room and two suites on the second floor. In terms of daylighting, the large skylight is installed on the roof of living room, bedroom and bathroom to introduce natural light into the interior space, which drastically improves the quality of indoor lighting during the daytime.

Sunken plaza and swimming pool. Image Courtesy of RIGHT HUB
Sunken plaza and swimming pool. Image Courtesy of RIGHT HUB

On the east side of the old house, a new restaurant on the water “YING Dining Room” has been built with steel structures and glass curtain walls. Japanese cherry trees are planted in the east courtyard, and guests can enjoy a unique dining experience when cherry blooms in spring.

Water landscape in east yard. Image Courtesy of RIGHT HUB
Water landscape in east yard. Image Courtesy of RIGHT HUB
Restaurant floating on the water. Image Courtesy of RIGHT HUB
Restaurant floating on the water. Image Courtesy of RIGHT HUB
View from restaurant to moutains . Image Courtesy of RIGHT HUB
View from restaurant to moutains . Image Courtesy of RIGHT HUB

From the old house to the new building through the glass corridor, there is the 1.5 meters height difference between them. The view from reflecting pond on both sides of the corridor, it seems as if the guests walk out from the water. There are two lounges in the new building, the guests have a panoramic view of the outdoor scenery through the glass curtain walls in the lounge facing south. There is a fireplace in the lounge facing northwest, it is comfortable for guests to sit by the fireplace and have a cup of coffee in winter.

Glass corridor on the water. Image Courtesy of RIGHT HUB
Glass corridor on the water. Image Courtesy of RIGHT HUB
1F tea house and 2F guest room. Image Courtesy of RIGHT HUB
1F tea house and 2F guest room. Image Courtesy of RIGHT HUB
Staircase to 2F guest rooms. Image Courtesy of RIGHT HUB
Staircase to 2F guest rooms. Image Courtesy of RIGHT HUB

We plan 5 suites with the private viewing balcony, located on 2nd and 3rd floors. The large windows in each suite meet the natural lighting during the daytime, meanwhile, the outdoor beautiful scenery is also introduced into the room. The bathroom in suite has been designed as the “Glass Box”, the transparent and bright design meets the "Unusual" experience to guests, and we also set up the curtain with hidden track on the periphery of the “Glass Box” to ensure the privacy of the guests using the bathroom.

Guest room leisure space. Image Courtesy of RIGHT HUB
Guest room leisure space. Image Courtesy of RIGHT HUB
View from tea house to balcony. Image Courtesy of RIGHT HUB
View from tea house to balcony. Image Courtesy of RIGHT HUB

The appearance of the new building is expressed by the block element with cement texture. The perforated wood screens as “Skin” will be installed completely in the future, the filtered light from the wood screens allows the interior space to render the flowing texture of the time.

West yard. Image Courtesy of RIGHT HUB
West yard. Image Courtesy of RIGHT HUB

There is a swimming pool designed in the west courtyard, a sunken plaza next to swimming pool that can accommodate 6 to 8 people at the same time. We design the section between swimming pool and sunken plaza as the “Bar”, the guests could also have a drink and chat with friends at the "Bar" while swimming. The east, south and west courtyards are enclosed with glass railing on the south side, the site boundary is visually blurred, guests in the courtyard look out over the distant village without hindrance.

Suken plaza in west yard. Image Courtesy of RIGHT HUB
Suken plaza in west yard. Image Courtesy of RIGHT HUB

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Tianmu Mountain, Taihuyuan, Lin’an, Hangzhou, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MYMORY - Boutique Hotel / Atelier RIGHT HUB" 06 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931310/mymory-boutique-hotel-atelier-right-hub/> ISSN 0719-8884
Courtesy of RIGHT HUB

杭州偶寄精品民宿酒店 / 是合设计工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.