Zoom image | View original size
The pavilion has a restaurant, a park shop and accommodates education and reception areas. In the elongated and curved central space – with a crackling fire at one end on cold days – visitors can admire the light projections on the vaulted ceiling. The new building is a striking landmark in the middle of the forest and is an ideal base for a day out in the Hoge Veluwe. A key point of departure for the architects was that the entire building must form an integral part of the landscape and the park experience. This is not only reflected in the design itself, but also in the collaboration with lighting specialists and interior designers. The entire building reflects the direct connection with the surrounding natural landscape of the Hoge Veluwe. Country house in an open space in the forest. The Hoge Veluwe National Park is not only a 5,400-hectare nature reserve but also the home of the Sint Hubertus hunting lodge (Berlage) and the Kröller-Müller Museum (Van de Velde / Quist). Visitors can enjoy nature, art, and architecture. The Park Pavilion is set in an open space in the heart of the park and is reminiscent of a country house. When approached from the narrow end, the building’s silhouette with its distinctive double roof can be seen between the trees from a long-distance away. Behind this, the building evolves into an unusual, curved form, with a more intimate scale. View more View full description
Share Share